Hírek » cjc 1295 dac

2013-02-12
cjc 1295 dac

CJC-1295
CJC-1295 egy hosszú hatású GHRH analóg. Növekedési-hormon-felszabadító hormon (GHRH), más néven növekedési-hormon-felszabadító faktor (GRF vagy GHRF), vagy szomatokrininre, egy 44 aminosavból álló peptid hormon termelt a hipotalamuszban által a nucleus arcuatus. GHRH serkenti növekedési hormon (GH) kiválasztását az agyalapi mirigy. GHRH megjelent egy pulzáló módon serkenti pulzáló kiadása GH ill.

Ezen túlmenően, a GHRH is elősegíti lassú hullámú alvás.

Aktív szakaszát e GRF vagy GHRH peptid található, mint egy 29 aminosav hosszúságú peptid, és a megfelelő nevű GHRH1-29. Ez pulzáló felszabadulást a különféle peptidek köszönhető a negatív visszacsatolást, amely része a humán növekedési hormon tengely és mennyiségét szabályozza, hogy a humán növekedési hormon szervezet termel, hogy megtartsa azt egy homeosztatikus környezetben. Annak ellenére, hogy hatékonysága GHRH, hogy stimulálják a növekedési hormon felszabadulását van számos használatából eredő problémákat azt in vivo. A leginkább figyelemre méltó probléma a felezési ideje a peptid, amelyről kimutatták, hogy ~ 7 perc alatt, a fejlett HPLC technológiák bizonyultak nagyon pontos. Ennek az az oka viszonylag rövid felezési ideje miatt van nevű enzim dipeptidil IV (DPP-IV), amelynek nagy affinitása van az aminosavak Ala és Pro és abban az esetben, GHRH azt hasítja az 1-es és 2 pozíció, amelyek közé az Tyr-Ala, ami GHRH3-29, egy inaktív formáját a peptid. Annak megakadályozása érdekében, kapcsolatos problémák természetes GHRH, gyógyszergyárak nézett új módját, hogy növelje a felezési ideje és biológiai hozzáférhetősége E kisebb peptidek technológiákkal, hogy a munka egészen más, mint más technológiák, mint például a PEG-ezés.

CJC-1295 szintetikus módosítása növekedési hormon felszabadító faktor (GRF), D-Ala, Gin, Ala, Leu és helyettesítésekre a 2-es, 8, 15, illetve 27. Ezek a helyettesítések egy jóval stabilabb peptidet a szubsztitúció a 2-helyzetben, hogy megakadályozzák a DPP-IV hasítás, 8 helyezést csökkentése aszparaginra átrendeződés vagy amid-hidrolízis Az aszparaginsavra, 15-ös pozícióban fokozása bioaktivitással, és helyzet 27 megelőzésére metioninoxidáció. Alkalmazásával Kábítószer Affinity Complex (DAC) technológiát GRF, a peptid szelektíven és kovalensen kötődik a keringő albuminhoz után szubkután (SC) beadásra alkalmasak, így meghosszabbítja a felezési idő. Ezek a helyettesítések kulcsfontosságú növelésében átfogó felezési ideje CJC-1295 de ott fekszik egy még nagyobb ok, hogy miért a felezési bővült a ~ 7 perc alatt több mint 7 nap alatt! Bioconjugation egy viszonylag újabb technológiát, mely egy reaktív csoportot, és csatolja egy peptid, amely viszont reagál a nukleofil (általában egy részlegesen negatív molekula) entitást a vérben képeznek stabilabb kötés. Albumin, az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló anyagok az emberi szervezetben A választott nucelophile által az adott peptid köszönhetően egy Cys34 tiolcsoportot azt vonzza. Azáltal kombinálásával tetraszubsztituált GHRH analóg maleimodoproprionic savval egy Lys linker, hozzon létre egy GHRH peptid nagy affinitással kötődött albumin. Miután a CJC-1295 molekula tulajdonított magát albumin, kap egy hosszabb felezési ideje és biológiai köszönhetően albumin megelőzése enzimatikus degredation és vese kiválasztódását. Valójában, bioconjugation annyira hatásos, hogy nem volt kevesebb, mint 1%-a maradt CJC-1295 in vivo körülmények között az el nem reagált és több mint 90%-át stabilizálódott subcutan. Ez azt jelenti, hogy minél több, amit fizetett munka az Ön számára. Nem volt DPP-IV-degredation megfigyelt CJC-1295-ben bármelyik a különböző kísérletek elvégzéséhez.

Különböző kísérleteket végeztek, hogy teszteljék a hatékonyságát CJC-1295 in vivo és a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism jelentett dózisfüggő emelkedését plazma GH koncentrációk 2-10 szer több mint 6 nap és emelkedett IGF-1 koncentráció 1,5-3 szeres 9-11 napon belül egyetlen injekció!

(Ugyanabból vizsgálat) szubkután adagolását CJC-1295 eredményezett tartós, dózis-függő növekedést GH és az IGF-I szintje egészséges felnőtteknél és biztonságos volt és viszonylag jól tolerálható, különösen dózisokban 30 vagy 60 ug / kg. Volt bizonyíték a halmozott hatás ismételt adagok után

Nem csak, hogy, de bebizonyította, az átlagos felezési ideje, hogy 5,8-8,1 nap és ismételt adagok után sem mutatott jelent IGF-1 szintek fölött maradt alapvonaltól 28 napig a következő! Nem súlyos mellékhatásokról számoltak be semmilyen csoporthoz.

Mivel a hosszú felezési élettartam és a stabilitás a CJC-1295 analóg, azt csak meg kell tenni heti 1-2 alkalommal. Ugyanakkor kutatások GHRH knockout egerek mutatták, hogy e / d injekciót adott superior növekvő GH vs minden 48 vagy 72 órán keresztül. "GHRHKO kapott állatok napi dózis CJC-1295 megmaradt a normális testtömeg és hosszát. Kezelt egerekben a minden 48h és 72h elért magasabb test tömege és mérete, mint a placebóval kezelt állatok nem teljes egészében a növekedés normalizálás. "Ezek egereket 5 héten át.
Azonban a hiba ebben a vizsgálatban, hogy úgy tűnik, hogy a kezelt egerek e / d kaptak nagyobb adagot, így a legkisebb CJC-1295 dózisfüggő. Függetlenül attól, hogy egy injekció gyakrabban fog bizonyulni előnyös még meg kell határozni.

Vissza