Hírek » Nate Marquardt felfüggesztése

2012-01-17
Nate Marquardt felfüggesztése

Mint ismert, a hétvége, vagy inkább az elmúlt évek egyik legnagyobb UFC-botrányát hozta Nate Marquardt felfüggesztése, majd kizárása a szervezettől. Marquardt Rick Story ellen mérkőzött volna az UFC Live on Versus 4 gáláján, de a küzdelem előtti orvosi vizsgálaton fennakadt. A pontos okokat nem tudtuk meg, Dana White undorítónak minősítette Nate magatartását, elmondása szerint pénteken értesült először Marquardt problémájáról. Nate az MMA Hour vendégeként beszélt a történetről:


A probléma röviden úgy foglalható össze, hogy Marquardt 2010 nyarán rendkívül gyengének érezte magát, gondok voltak az emlékezetével is, elment orvoshoz. Ott kiderült, hogy nagyon alacsony a tesztoszteron szintje. Egy terápiát javasoltak neki, ami kimozdítja ebből az állapotból. A Dan Miller elleni bunyóra (UFC 128) már így készült, folyamatosan informálva az UFC-t a fejleményekről. Aztán kiderült, hogy a terápia nem volt hatásos, a doktorai agresszívabb beavatkozást javasoltak. Ez viszont a plafonba vitte az értékeket, a Rick Story elleni bunyóig pedig már csak három hét volt hátra. Ennyi időt kapott, hogy a határétékek közé szorítsák vissza a szintet. Ez nem sikerült, de állítása szerint mindenki tudott a problémáról. Vasárnap már normális értéket hozott a vérvizsgálat, igaz, ekkor már lement a gála, ő pedig lapátra került. Sőt, ami még szebb, a Twitteről tudta meg, hogy Dana kirúgta.

Nate azt is elmondta, hogy 2005-ben, mikor lebukott szteroid használat miatt, akkor már évek óta tolta a cuccost. Reméli, hogy az akkori doppinghasználat nincs kapcsolatban a jelenlegi problémáival. Azt is megjegyezte, hogy a középsúlyból való fogyasztás nagyon sokat kivett belőle, ez is erősíthette a folyamatot. Elismeri, hogy korábban hibázott, viszont a jelenlegi terápia hivatalosan, nyilvánosan, az érintettek tudmásával történt.

Adódik a kérdés: Dana White miért nem tudott az egészről? Ha király alattvalói intézték a dolgot és Nate igazat mond, akkor az a legenyhébb szó, hogy túlreagálta a dolgot. Másrészt, Chael Sonnen hasonló kihágásért kapott egy ejnye-bejnye dorgálást + még a pénzmosás is belefért, hogy visszavárják az UFC-be. Kellett ehhez, hogy Anderson Silva ellen 5 menetet domináljon, vagy esetleg a nagy pofájával akarták eldani a TUF 14-t? Marquardt elbánt magával, aztán az UFC is belerúgott egyet…persze adott a kérdés, ennyi volt a story Marquardt?

Vissza